Nevesinjska pijanistkinja briljantna u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nevesinjska pijanistkinja briljantna u Beogradu

Datum:22.04.2015.
Mlada nevesinjska pijanistkinja Marija Radović osvojila je  prvu nagradu na Republičkom  takmičenju muzičkih škola Srbije koje je održano u Beogradu.

Marija koja pohađa  Srednju muzičku školu „Marko Tajčević“ u Lazarevcu,  u prijestonici Srbije  nastupala u duetu sa školskim drugarom Dušanom Miranovićem. I prošle godine  je talentovana Nevesinjka na istom  takmičenju osvojila prvu nagradu.

Marija Radović je uspjehe započela kao devetogodišnja djevojčica, tada učenica Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ iz Nevesinja u klasi profesora Aleksandra Stankovića, kada je osvojila zlatnu medalju na Šestoj smotri mladih klavirista u Lazarevcu.

Od značajnijih uspjeha ove talentovane pijanistkinje izdvajaju se srebrno priznanje na međunarodnom takmičenju klavirista u Velenju, specijalna nagrada na 20. takmičenju muzičkih škola Republike Srpske i prva nagrada na Majskim susretima mladih muzičara u Lazarevcu.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: