NAJAVA: KONCERT KLAVIRSKOG TRIA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

NAJAVA: KONCERT KLAVIRSKOG TRIA

Izvor: KC Trebinje | Datum:26.09.2022.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, večeras u 19 časova će biti održan koncert klavirskog tria: Sonja Marković – klavir, Sonja Vojvodić – violina i Ana Zakrajšek – violončelo.

Na programu su djela Astora Pijacole, Arvo Parta, Jozefa Hajdna i Arno Babadžaniana.

Sonja Marković je rođena 1991. godine u Foči. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banja Luci – Odsjek klavir u klasi profesora Nevene Popović. Master studije klavira u istoj klasi završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a master kamerne muzike u klasi profesora Ladislava Mezeija. Dobitnica je više nagrada i priznanja. Zaposlena je kao profesor klavira u JU Muzička škola Trebinje.

Ana Zakrajšek je rođena 1989. godine u Kotoru. Nižu muzičku školu Vida Matjan je završila u Kotoru, paralelno učeći dva instrumenta – klavir i violončelo. Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Đorđevića. Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra od 2012. godine.

Sonja Vojvodić je rođena 1990. godine u Banja Luci. Osnovnu i srednju muzičku školu – Odsjek violina pohađala je u Banja Luci. Osnovne studije završila je u Banja Luci u klasi profesora Maje Jokanović. U isotj klasi završila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno je zaposlena u Crnogorskom simfonijskom orkestru.

Koncert klavirskog tria organizuju Muzička škola Trebinje, Grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje.

Dobro došli.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: