Otvorena izložba slika i predstavljena knjiga Bata Šarovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba slika i predstavljena knjiga Bata Šarovića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.09.2022.

U Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine u Trebinju otvorena je  izložba slika i održana promocija knjige “Imaš li ti nešto sa ovim”, autora Dobroslava Bata Šarovića.

 

“Knjiga govori o stradanju naroda u ratnim uslovima, o čovjeku koji spašava svoju porodicu i na kraju i sebe i izlazi iz rata. Riječ je o periodu od 1992. do 1994. godine u Sarajevu, gdje sam ja i proveo 28 godina i jedan sam od svjedoka tih zbivanja, tako da je sve što je napisano istinita priča. Što se tiče izložbe, prve slike su vezane za taj ratni period, zatim imamo slike koje su nastale tokom mog života u Njemačkoj, a tu su i slike mog rodnog grada Trebinja. Imao sam ranije dvije samostalne izložbe u Trebinju”, naveo je Šarović.

 

Marko Popadić, akademski slikar istakao je da je Dobroslav Šarović izuzetan stvaralac, koji se i pisanom riječju i slikarski izražava odlično.

“On je jako iskren u svom likovnom izrazu. Mislio sam da je dominantan crtež u njegovom stvaralaštvu, ali gledajući slike vidimo da je jako dobar kolorista. Slika dosta motive Trebinja, primorske motive i uvijek traži svjetlost i slobodu u svom slikarskom izrazu”, kazao je Popadić.

U programu su još učestvovali urednik Novica Telebak, recezent Koča Govedarica i moderator Nebojša Kolak.

Dobroslav Šarović je član Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: