''Gramofon na jednu noć''– u trebinjskoj biblioteci u četvrtak poetsko veče Tatjane Ćalasan | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

''Gramofon na jednu noć''– u trebinjskoj biblioteci u četvrtak poetsko veče Tatjane Ćalasan

Izvor: bibliotekatrebinje | Datum:19.10.2022.

Narodna biblioteka Trebinje u četvrtak, 20. oktobra organizuje poetsko veče Tatjane Ćalasan i promociju njene zbirke poetskih zapisa „Gramofon na jednu noć“.

Tatjana Ćalasan  je rođena 1977. u Zenici. Dugogodišnji je prosvjetni radnik, univerzitetski nastavnik, sudski tumač i prevodilac, sa trenutnom adresom u Podgorici.

 

„Gramofon na jednu noć“ je ciklus poetskih zapisa, njih 166, nastao tokom godinu dana i raspoređeni su onim redoslijedom kako su i nastajali, oivičeni u vinile (mjesece).

 

„Na ovom dvanaestomjesečnom putovanju, kroz predjele i unutrašnje vrijeme pjesnikinje, srešćemo Bodlera, Getea, Šilera, Prevera i Sent Egziperija, pozvaće nas na čitanje Borislava Pekića, Petra Kočića i Branka Miljkovića, osjetićemo i vojvođanski šarm Mike Antića. Na Tatjaninom gramofonu sviraju Betoven, Mocart i Brams, tu su sonate i etide za one koji žele i umiju da ih čuju. „Gramofon na jednu noć“ je putovanje kroz muziku, jezik i književnost reflektovano u unutrašnjem svijetu pjesnikinje. Taj je svijet veliki i raskošan, prostire se od Njemačke do Malte, od Švajcarske do Turske, od Mittel Europe do Istočnog Mediterana. U njemu se piju vino i rakija, kafe i čajevi, njegove stanice su kafane ali i planinski obronci, neke balkanske ulice i jedna zelena rijeka… (prof. dr Jasna Tatar Anđelić).

 

Poetsko veče će se održati u prostorijama biblioteke sa početkom u 19 časova, a u programu učestvuju i učenici Gimnazije „Jovan Dučić“ i Srednje muzičke škole iz Trebinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: