Predstavljena monografija grada Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Predstavljena monografija grada Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.10.2022.

 

Zvanična monografija Trebinja pod naslovom "Grad Trebinje - moj grad" predstavljena je  na beogradskom Sajmu knjiga.

 

Monografija donosi priče o gradu i svemu što Trebinje predstavlja, njegovoj bogatoj prošlosti, znamenitostima, razvoju, perspektivama i zaslužnim Trebinjcima.

 

Čini je osam tematskih poglavlja - od kulturno-istorijskog nasljeđa, umjetnosti, ljudi i običaja, prirodnog blaga, gastronomije, do sporta, privrede i Trebinja novog doba.

 

Monografija donosi životopise zaslužnih Trebinjaca - Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, vojvode Luke Vukalovića, arhimandrita Nićifora Dučića, Mića Ljubibratića, Luke Ćelovića, Jovana Dučića, Atanasija Popovića i Čeda Kapora.

 

Urednik monografije Božo Morić rekao je da je na jednom mjestu skupljeno sve što bi moglo biti važno za upoznavanje Trebinja i Trebinjaca.

 

Prvo izdanje monografije, koje ima 380 strana i 300 fotografija, i tiraž od 300 primjeraka, nije komercijalnog karaktera i služi isključivo kao poklon, a Morić kaže da je već posjeduje troje predsjednika država na Balkanu, veliki broj ambasadora i umjetnika.

 

Morić je najavio da se komercijalno i dopunjeno izdanje ove monografije može očekivati krajem 2024. godine.

 

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić rekla je na promociji na štandu Predstavništva Republike Srpske da se na svakoj stranici može osjetiti duh Trebinja, bisera na jugu Hercegovine.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: