BILEĆA- U OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' juče obilježen Dan školskih biblioteka | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

BILEĆA- U OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' juče obilježen Dan školskih biblioteka

Izvor: Radio Bileća | Datum:01.11.2022.

-Ovo je prilika da učenicima ali i svima nama ukažemo na važnost čitanja i važnost knjige. U novije vrijeme pored tradicionalnih štampanih izdanja, knjige imamo i u elektronskoj formi.To ne mijenja njen značaj jer važan je sadržaj, poruka koju nam nosi. Što više čitate, više znate, bogatiji ste, imaćete ljepše, bolje i pozitivnije stavove o ljudima koji vas okružuju i o životu, rekao je Miodrag Parežanin direktor ove obrazovne ustanove.


Svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog datuma dala je i pjesnikinja Radmila Šinik, recitujući neke od svojih pjesama.


-Biblioteka je riznica znanja, a znanje je blago. Cilj svega je razvijati ljubav prema knjizi i čitanju, posebno kod djece, istakla je Šinik.
O značaju knjige i čitanja govorile su nastavnice i bibliotekarke, nakon čega su učenici ove škole recitovali poeziju na srpskom i engleskom jeziku.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: