U Narodnoj biblioteci promovisana knjiga ''Karpov u Dučićevom gradu'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Narodnoj biblioteci promovisana knjiga ''Karpov u Dučićevom gradu''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.11.2022.

U Narodnoj biblioteci Trebinje sinoć je održana promocija knjige „Karpov u Dučićevom gradu“ autora Milana Draška, velemajstora i višestrukog prvaka Jugoslavije u šahu.

Draško kaže da je riječ je o putopisno-šahovskoj knjizi koja ima 24 poglavlja, a obuhvata između ostalog putopise iz Italije i Pariza.

"Najljepši tekst je 'San', a najduhovitiji je o 'Vladimiru Kozomari', čuvenom šahovskom novinaru, od koga niko nije pisao tako duhovite izvještaje sa šahovskih turnira. Cijela knjiga ukomponovana je sa poezijom, postoje ruske teme, ali i romanse", naveo je Draško.

On je istakao da je dolazak Anatalija Karpova šahovskog velemajstora u Trebinje u septembru 2020. godine bila velika čast.

„Moram da podsjetim da je Velimir Remetić, šahovski entuzijasta koji je pokrenuo kadetski šah u cijeloj Hercegovini, najzaslužniji za dolazak Karpova u Trebinje“, rekao je Draško.

 

Draško je napisao je i putopisno-šahovsku knjigu „Putujući sa figurama“, izdatu 2016. godine, za koju kaže da je veoma dobro prihvaćena u regionu, te najavio i nastavak ove knjige.

U okviru promocije večeras je prikazan i video-zapis novinara Nebojše Kolaka "Karpov u Dučićevom gradu", a o knjizi je govorio i recenzent Koča Govedarica.

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: