Organizovana prodajna izložba fotografija lica sa invaliditetom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Organizovana prodajna izložba fotografija lica sa invaliditetom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.11.2022.

Centar za koordinaciju i podršku invalidnim licima Istočne Hercegovine danas je u Kulturnom centru organizovao prodajnu izložbu fotografija, a u okviru projekta „Fotografijom za bolje sutra“ koji finansira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

 

Branimir Tamindžija, predsjednik Centra je istakao da je cilj izložbe da se pokaže da osobe sa invaliditetom mogu da se bave fotografijom i da mogu kvalitetno raditi.

 

On je dodao da je profesionalni fotograf Željko Budimir, koji je i osoba sa invaliditetom, držao dvodnevnu radionicu za ova lica, koja su željela da se bave fotografijom.

 

"Dobili smo više od 400 fotografija, a stručni tim je odabrao 50 fotografija od 17 autora. Sav novac koji se prikupi od ove prodajne izložbe ide Udruženju multiple skleroze koje 11. godinu zaredom sprovodi božićnu humanitarnu akciju za pomoć socijalno-ugroženim porodicama u istočnoj Hercegovini", rekao je Tamindžija.

 

On je dodao da su fotografije bazirane na to da prikažu život, rad i prepreke sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom.

 

 

 

Budimir je izrazio zadovoljstvo održanom radionicom, te istakao da je riječ o posebnim momentima i pogledima na fotografiju.

 

Jedna od učesnica projekta Milica Ijačić rekla je novinarima da je na izložbi u Galeriji trebinjskog Kulturnog centra predstavljeno nekoliko fotografija koje je ona napravila, a na kojima je njena prijateljica koja je korisnik invalidskih kolica.

 

"Predstavljena je u svakodnevnom životu, kako širi i pere ve, što je zanimljivo jer je žena sa invaliditetom, ali može da prikaže svoje mogućnosti", navela je Ijačićeva.

 

Ona je rekla da je poruka za sve da je potrebno na svijet gledati pozitivnije, jer na taj način mogu da izgrade bolju budućnost.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: