Otvorena izložba fotografija ''Tu oko nas'', autora Dušana Vukovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba fotografija ''Tu oko nas'', autora Dušana Vukovića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.11.2022.

 

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, večeras je otvorena peta samostalna izložba fotografija Dušana Vukovića pod nazivom „Tu oko nas“.

 

Pred trebinjskom publikom našlo se trideset crno – bijelih fotografija na kojima su motivi Trebinja.

 

Autor izložbe Dušan Vuković kazao je da je Trebinje grad koji je vrlo inspirativan i uvijek se može naći nešto da se fotografiše ili da se snimi.

 

„Crno – bijela fotografija je moja prva ljubav u fotografiji i kada sam počeo da se bavim time bilo je jako teško raditi kolor. Smatram da crno – bijela fotografija mora biti kvalitetnija kako bi privukla pažnju gledalaca. Ne mogu izdvojiti neku fotografiju, sve su mi podjednako drage. Dugo sam živio u Danskoj i mogu reći, pošto sam najviše fotografisao prirodu, da mi ovdje imamo ogromno prirodno bogatstvo i to se rijetko gdje u svijetu može naći, a u Danskoj nema nekih prirodnih ljepota ali su oni od onoga što imaju napravili sebi ljepotu, razlika je u tome što je kod njih vještačka, hladna ljepota a kod nas je prava prirodna“, dodao je Vuković.

 

 

Slavenko Vukasović, izvršni direktor Foto - kino kluba Trebinje istakao je da je Dušan Vuković jedan od najboljih članova ovog kluba sa najviše nagrada na međunarodnim i domaćim izložbama fotografije.

 

„Kao što ste vidjeli, Dušan preferira crno – bijelu fotografiju, samo jedna je kolor i mislim da je tu u pitanju i nostalgija za prošlim vremenima kada se radilo analognom fotografijom sa crno – bijelim filmom i to je sigurno bilo zlatno doba fotografije. Mislim da je pred njim uskoro visoka titula kandidat majstora fotografije, ispunio je uslove i očekujemo da će i to dobiti“, rekao je Vukasović.

 

Dušan Vuković je rođen 1955. godine u Zenici. Fotografijom se bavi još od tinejdžerskih dana. U rodnom gradu je bio član foto kluba Zenica. Život ga je, zbog ratnih dešavanja, odveo u Dansku. Prije desetak godina učlanjuje se u Foto – kino klub Trebinje. Član je Asocijacije za umjetničku fotografije BiH (AUFBiH).

 

Vuković je dobitnik više nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim izložbama fotografija.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: