Pjesnikinja Vesna Vračar predstavila se trebinjskoj publici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Pjesnikinja Vesna Vračar predstavila se trebinjskoj publici

Izvor: Radio Trebinje | Datum:30.11.2022.

U Muzeju Hercegovine u Trebinju održano je pjesničko veče Vesne Vračar iz Švedske.

Pjesnikinja je kazivala stihove iz svoje zbirke poezije „Dar doba“, a koju čini 36 pjesama.  

„Moja zbirka poezije je nastala 2016. godine, nakon nekoliko godina života u Švedskoj. Radila sam kao profesor švedskog jezika i bilo mi je jako zanimljivo u početku, prilagođavanje, upoznavanje novih ljudi i onda sam vremenom počela da čeznem za srpskim jezikom. Kao da mi je nedostajalo neko biće, počela sam da razgovaram sa sobom... Pisala sam roman o kome sam dugo maštala, samo sam jedno veče okrenula drugu stranu i počela da pišem pjesme. Nisam promijenila ni jednu riječ, tačku, te pjesme su jednostavno izašle iz mene“, istakla je Vračar.

Vračar koja je rođena u Vukovaru, diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, trenutno živi i radi u Stokholmu, kaže da rado dolazi u Trebinje.

„Ovdje je živjela moja prva ljubav. Mnogo sam puta bila u vašem gradu, odavno volim Trebinje, prvenstveno zbog Dučića, koji je moja velika inspiracija. Hercegovina je moja postojbina, zemlja mojih predaka. Ovdje živi narod sa kojim uvijek imam divne susrete, razgovore i druženja. Postoji nekoliko gradova u svijetu koje jako volim, među njima je i Trebinje“, navela je Vračar.

Za kraj dodaje da joj je želja da svoj roman, koji trenutno piše, sljedeće godine promoviše u Trebinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: