U galeriji Kulturnog centra Trebinje izložba instalacija i crteža Vesne Bošković | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U galeriji Kulturnog centra Trebinje izložba instalacija i crteža Vesne Bošković

Izvor: Herceg TV | Datum:14.12.2022.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u petak, 16. decembra u 19 časova biće otvorena izložba instalacija i crteža Vesne Bošković, akademskog slikara iz Podgorice.

“Konstatacija Vesne Bošković “u umjetnosti sve je složeno – sve je replika”, može se uzeti kao moto njenog stvaralačkog kreda. Likovnim i nelikovnim materijalima, lucidnim i smišljenim iskazom, ona je osmislila kreativne prostore u kojima ratio i spiritus, ideja i osjećanja, senzitivnost i ironija, harmonija i disharmonija, lične ispovijesti i komentari aktuelnosti, predstavljaju ekvipolentne kategorija koje reflektuju intimu njenog Ja. U likovnom djelu ona polazi od principa nezavisnosti i samodovoljnosti, težeći da oživi “mrtvu tačku saznanja unutar nas – njenim kretanjem otvori nove prostore ka budućnosti”. ( Iz knjige “Individualne likovne poetike” Ljiljane Zeković, istoričara umjetnosti)

Vesna Bošković je rođena 1970. godine u Beogradu. Pripada prvoj generaciji Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, na kome je diplomirala 1992. godine, u klasi profesora Boška Karanovića. Magistrirala je 1994. godine na Fakultetu likovnih umetnosti U Beogradu, u klasi profesora Mileta Grozdanića. Radi na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u zvanju vanrednog profesora.

Do sada je imala više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Radovi Vesne Bošković se nalaze u Narodnom muzeju, Nacionalnom muzeju na Tajvanu, Galeriji u Londonu, galerijama u Crnoj Gori kao i u privatnim kolekcijama u zemlji inostranstvu.

Izložu instalacija i crteža Vesne Bošković organizuje Kulturni centar Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: