IZLOŽBA ILUSTRACIJA BORISA KUZMANOVIĆA ''ILUSART20'' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

IZLOŽBA ILUSTRACIJA BORISA KUZMANOVIĆA ''ILUSART20''

Datum:26.12.2022.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u srijedu, 28. decembra u 19 časova biće otvorena izložba ilustracija Borisa Kuzmanovića, akademskog grafičara iz Novog Sada pod nazivom “Ilusart20”.

“Ilusart20” predstavlja hronologiju ličnog razvoja u oblasti ilustracije koju je Kuzmanović profesionalno započeo prije dvadeset godina.Tokom tih godina, iako okvir ilustracije ostaje u svom konvencionalnom obliku, svrha, motivi, stilske i tehničke karakteristike ostvaruju svoje široke estetske i kvalitativne vrijednosti, pokazujući tako sve osobine i senzitivnost izraza ovog umjetnika kroz mogućnosti koje ovaj umjetnički medij dozvoljava. .

Boris Kuzmanović je rođen 1980. godine u Novom Sadu. Diplomirao je 2004. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu – Odsjek grafički dizajn i vizuelne komunikecije gdje je i magistrirao 2009. godine. Doktorirao je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2021. godine. Ilustracijom se bavi od 2003. godine u oblastima publikacija, grafičkog dizajna i 2D animacije. Vanredni je profesor na Univerzitetu Metropoliten u Beogradu.

Do sada je ilustrovao preko stotinu publikovanih knjiga, udžbenika, slikovnica i romana za najveće srpske izdavačke kuće, kao i za izdavače u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Dobitnik je više od dvadeset domaćih i međunarodnih priznanja iz oblasti ilustracije.

Izložbu ilustracija Borisa Kuzmanovića “Ilusart20” organizuje Kulturni centar Trebinje.

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: