Nova izložba u nevesinjskoj galeriji: Slike koje otvaraju dušu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nova izložba u nevesinjskoj galeriji: Slike koje otvaraju dušu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.12.2016.

U Gradskoj galeriji sinoć je otvorena retrospektivna izložba akademskih slikara Tanje Pikule i Snježane Domazet. Brojni posjetioci  imali su  priliku da vide radove iz više ciklusa ovih umjetnica koje su se prvi put predstavile nevesinjskoj publici.

Aizložba 1

Govoreći o izložbi, profesorica Danica Đurasović naglasila je da su slike iz različitih perioda i da sve na jedan neobičan način otkrivaju dušu i srce Tanje Pikule i Snježane Domazet.

- Slike odišu ljepotom i svježinom, boje su veoma jasne, a u njima dominira plava boja, boja života, boja neba, dubine i to im daje jednu posebnu ljepotu. - istakla je Đurasović.

Akademski slikar Tanja Pikula rekla  je da su Snježanine i njene slike iz ranijih ciklusa  paralela između prošlosti i sadašnjosti i njihov doživljaj tla na kojem žive.

- Novije slike su poigravanje sa ljudskom figurom,naše prodiranje u suštinu ljudskog bića. - istakla je Pikula.

Sve slike su rađene tehnikom akril na platnu.

Ove umjetnice do sada su imale više zajedničkih izložbi.

Tanja Pikula je selektor Likovne kolonije Gacko-Klinje, a Snježana Domazet jedan od osnivača i potpredsjednik  Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine.

Veliki broj ljubitelja umjetnosti koji se sinoć okupio u Gradskoj galeriji imao je priliku i da uživa u nastupu pjevačke grupe Simonida.

A izložba 2


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: