Orhan Pamuk gost SANU | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Orhan Pamuk gost SANU

Izvor: Agencije | Foto: Agencije | Datum:17.12.2016.

Najpoznatiji turski pisac i nobelovac Orhan Pamuk dolazi u Srbiju na poziv Srpske akademije nauka i umjetnosti, uz posredovanje izdavačke kuće Geopoetike, koja izdaje njegova djela na srpskom jeziku.

Orhan Pamuk (foto:  The Guardian / Martin Godwin) -

Pamuk će u Beogradu održati predavanje u okviru ciklusa - Gost SANU, a u utorak će u ogranku SANU u Novom Sadu primiti međunarodnu kniževnu nagradu "Milovan Vidaković".

Predavanje pod nazivom "Ispisivanje mog svijeta" biće održano u ponedjeljak, 19. decembra, u svečanoj sali Palate SANU. Nakon predavanja, razgovor sa piscem vodiće Vladislav Bajac, književnik i glavni urednik Geopoetike, koja je do sada objavila dvanaest knjiga Orhana Pamuka na srpskom jeziku ("Bijela tvrđava", "Novi život", "Zovem se Crveno", "Istanbul", "Snijeg", "Crna knjiga"...). U razgovoru će učestvovati književnik i akademik Goran Petrović.

Predavanje i razgovor biće održani na engleskom jeziku uz simultani prevod i otvoreni su za javnost, uz slobodan ulaz.

Dan kasnije, 20. decembra, Pamuk će u ogranku SANU u Novom Sadu primiti nagradu Međunarodnog festivala proze Prosefest, koji već deset godina organizuje Kulturni centar Novog Sada.

Specijalnu nagradu "Milovan Vidaković", prošle godine dobio je peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa.

Orhan Pamuk je dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2006. godine, a knjige su mu prevedene na više od šezdeset jezika.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: