Najava: Promocija knjige 'Otac Simeon' autora Radenka Kojovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Promocija knjige 'Otac Simeon' autora Radenka Kojovića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.04.2023.

Narodna biblioteka Trebinje sutra organizuje promociju knjige „Otac Simeon“ autora Radenka Kojovića.

Knjiga je izdata 2022. godine u izdanju SPKD „Prosvjeta“ Berkovići a sadrži sjećanja, priče, pisma i prepiske, arhivsku građu, fotografije i druge dokumente koji svjedoče o životu i djelu Slobodana Biberdžića.

„Bio je i sa grešnicima i sa pravednicima, nikoga nije osudio, svakome je praštao. Njegova riječ je kao mač i to najoštriji mač, jer razdvaja istinu od laži, svjetlost od tame i daje nadu. Nikada nije sve izgubljeno“, napisao je Kojović o ocu Simeonu.

U Dugom svjetskom ratu otac Simeon je izgubio gotovo cijelu porodicu, a i njegov životni put bio je stradalnički. Uprkos tome u srcu , popa Sloba, kako su ga Hercegovci zvali bilo je mjesta samo za istinsku vjeru, ljubav i dobru volju među ljudima.

Upokojio se 2009. godine i sahranjen je u Crkvi Svetog Georgija u kompleksu manastira Dobrićevo.

O knjizi „Otac Simeon“ će, osim autora Radenka Kojovića, govoriti recenzenti Radomir Ćuk i Đorđe Dabarčić.

„Božija promisao i teški životni koraci Radenka Kojovića učinili su da ova sasvim posebna i drugačija (od dugih) knjiga se nađe pred nama poniznim i pokajnički zanesenim kad saznamo šta je sve otac Simeon bio voljan i moćan da učini za svoj narod i obznani ko je grešno tražio prolaz u besmrtnost a našao ponor. Ovo je knjiški tropar velikom ocu, čuvaru vjere na hercegovačkom prostoru, jer je njegova riječ išla daleko, daleko…“ (prof. Dabarčić).

Promocija će se održati u prostorijama biblioteke sa početkom u 19 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: