"Snovi i stvaranja" nadarenih Hercegovki | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

"Snovi i stvaranja" nadarenih Hercegovki

Datum:25.04.2015.

"Snovi i stvaranja" nadarenih HercegovkiU Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je izložba likovnih radova mladih umjetnica Tatjane Topalović iz Trebinja i Jelene Glogovac-Savić iz Gacka.

Izložba pod nazivom "Snovi i stvaranja", na kojoj je sinoć predstavljeno tridesetak radova, privukla je mnogobrojnu publiku koja je pozitivno ocijenila stvaralaštvo nadarenih hercegovačkih umjetnica.

Iako su do sada imale zapažene nastupe na više kolektivnih izložbi, Topalovićevoj je ovo prva, a Savićevoj druga samostalna izložba.

Topalovićeva kaže da je izložila 15 slika i da je nastojala da pošalje pozitivnu sliku i energiju svima koji ih budu pogledali, a željela je i da ukaže na prave vrijednosti u društvu, prvenstveno porodicu.

Ona je navela da su slike rađene tehnikom akril na platnu i da su nastajale godinu i po dana.

Savićeva je napomenula da postoji neraskidiva veza između snova i stvaranja, a da bi slika nastala mora da postoji misao u snu, ali ne u snu tokom spavanja, već u nekoj misli.

Otvarajući izložbu predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" Nina Lojević - Milinić istakla je da se likovne priče Jelene i Tatjane u mnogo čemu povezuju, prepliću i dodiruju iako polaze sa različitim likovnim poetikama i tačkama.

Ona je naglasila da autorke opominju i šalju poruku revolta savremenom načinu života, brzini, virtuelnom svijetu i pozivaju na povratak pravim životnim vrijednostima.

Postavka će biti izložena do 13. maja, a zatim će biti prenesena u Dom kulture u Gacko.


Izvor: Srna


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: