Počeo 13. Festival dječijih predstava (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Počeo 13. Festival dječijih predstava (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.04.2023.

U Domu mladih Trebinje danas je svečano otvoren 13. Festival dječijih predstava na kome će se najmlađoj trebinjskoj publici predstaviti pozorišta iz Nikšića, Zenice, Osijeka i Trebinja.

Otvarajući festival, načelnik Odjeljenja za kulturu grada Trebinja Slađana Skočajić je istakla da će Grad Trebinje uvijek podržati sve manifestacije koje su u korist i na radost djece i najmlađih.

„Dobar dan mali i najljepši narode grada Trebinja. Poslao me gradonačelnik da vas pozdravim i da kažem da je ova bina ovdje, osim ovih dana, je vaš prostor. Da pažljivo gledate ove glumce i da učite, pa da i vi smislite nešto što dobro radite da i mi vas gledamo. Da ne bi dugo pričala, ovaj festival proglašavam otvorenim. Grad Trebinje vas voli i neka ste nam živi i zdravi“, navela je Skočajić.

Nakon svečanog otvaranja, odigrana je predstava "Zanati" Dječijeg pozorišta Stanković iz Nikšića, poznatijeg kao Šanta Panta.

Drugi dan smotre rezervisan je za predstavu "Avanture malog Zvjezdana", Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

U srijedu 26. aprila će biti otvorena izložba radova naših najmlađih sugrađana, a u četvrtak, 27. aprila na sceni Doma mladih nastupiće Akademija lutkarstva iz Osijeka sa predstavom "Tunja".

Posljednjeg dana festivala, u petak, 28. aprila na sceni će se predstaviti Kulturna scena Male stvari Trebinje sa predstavom "Put do čarolije".

Predstave su u dva termina od 10:30 i 13 časova, osim predstave pozorišta iz Nikšića za koju je rezervisan samo termin u 10:30 časova.

Voditelj programa festivala je Darko Kurtović.

Organizator festivala je Dom mladih Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: