Trebinjskoj publici predstavljena roman-bajka o životu Mileve Ajnštajn | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinjskoj publici predstavljena roman-bajka o životu Mileve Ajnštajn

Izvor: radio Trebinje | Datum:25.04.2023.

U Muzeju Hercegovine Trebinje večeras je održana promocija knjige „Gospojica Mica“ autorke Zorice Kuburović.

U knjizi, koja je pisana kao roman-bajka i koja je namijenjena djeci i odraslima, predstavljen je mogući životopis Mileve Marić prije udaje za Alberta Ajnštajna.

Zorica Kuburović je istakla da je Mileva Ajnštajn bila neobično biće, koja je, kao i druge velike Srpkinje, bila tragičan lik.

„Kada sam izabrala da pišem o Milevi Ajnštajn otvorilo se more priča o njenom životu, koje su meni bile jako zanimljive. Pošto je njen život bio veoma tužan, napisala sam roman-bajku. Čitava bajka dešava se u 19. vijeku, sa stvarnim zbivanjima koja su bila u tom periodu, ali o tome pričaju pacovi, mačke, psi i tome slično. Knjiga je namijenjena i za djecu i za odrasle“, dodala je autorka knjige.

Književnica Gordana Maletić kaže da je velika stvar napisati dvije biografije o velikoj Srpkinji, kakva je bila Mileva Ajnštajn.

„Zorica je osvjedočeni romanopisac, pisac istorijskih romana, ali i knjiga koje imaju religioznu tematiku i mogu reći da knjiga 'Gospojica Mica' kao da sažima sve to u sebi. Sve u knjizi je vrlo neobično i mislim da će biti interesantna i mlađoj publici ali i starijima. Do Milevine biografije dolazi se postepeno, a tek na kraju knjige saznajemo sve ono najvažnije o njoj“, rekla je Maletić.

U programu su učestvovale i sestre Avdalović, pjevačka grupa Pajić i duo Silvana Stevanović i Teodor Simeunović.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: