Nagrađeni učenici Muzičke škole priredili koncert u Muzeju Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nagrađeni učenici Muzičke škole priredili koncert u Muzeju Hercegovine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.04.2023.

U galeriji Muzeja Hercegovine večeras je priređen koncert učenika Muzičke škole Trebinje, nagrađenih na nedavno održanim takmičenjima u Banjaluci, Bijeljini, Bolonji i Sarajevu.

U programu su učestvovali učenici osnovne i srednje Muzičke škole Trebinje, a predstavili su se kompozicijama koje su izvodili na takmičenjima.

 

Duška Babić, direktor Muzičke škole kaže da je ponosna na svoje učenike i profesore koji su na ovim takmičenjima pokazali odlične rezultate.

 

„Učenici su osvojili deset prvih, deset drugih i šest trećih nagrada. Na koncertu smo mogli da čujemo učenike sa svih odsjeka. Mi smo prezadovoljni sa nagradama, a sada na republičkom takmičenju u Banjaluci takmičili su se samo solisti, a narednog vikenda je takmičenje iz kamerne muzike i horova. Naša djeca su dosta talentovana, ali treba dosta i da rade. Učenici su vrijedni i zato su rezultati dobri", navela je Babić.

 

Jakov Bajčetić, učenik trećeg razreda Muzičke škole osvojio je prvu nagradu na republičkom takmičenju u harmonici u Banja Luci.

 

"Bilo je veoma teško, ali se trud isplatio. Vježbao sam oko sat vremena dnevno i drago mi je što je prva nagrada došla u moje ruke. Želja mi je bila da se bavim nekim instrumentom i izabrao sam harmoniku. Jednog dana želja mi je da budem učitelj harmonike, a zahvalan sam mom profesoru Violeti Popadić", rekao je Bajčetić.

 

Iva Koprivica, učenik drugog razreda srednje Muzičke škole svira violinu već osam godina.

 

"Smatram da su takmičenja važna za sticanje iskustva, a tokom cijele godine se spremamo za takmičenja, neko više, a neko manje. Od 2016. godine se takmičim i osvojila sam niz nagrada, a želja mi je da upišem Muzičku akademiju u Banjaluci", istakla je Koprivica.

 

Koncert je održan u saradnji Muzičke škole i Muzeja Hercegovine Trebinje

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: