Nova knjiga književnika Miodraga Hrnjeza Ljuma - zbirka epskih pjesama SRBOBRANI | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Nova knjiga književnika Miodraga Hrnjeza Ljuma - zbirka epskih pjesama SRBOBRANI

Datum:09.05.2023.

S R B O B R A N I

Na Markov dan 2023. godine, u izdanju Zavičajnog kluba "Osvit" Bileća, iz štampe je izašla nova knjiga književnika Miodraga Hrnjeza Ljuma - zbirka epskih pjesama SRBOBRANI.

Knjiga je štampana u tvrdom povezu. Slika "svetog ratnika" na naslovnoj korici je ulje na platnu, rad slikara Božidara Boža Pantovića, a na zadnjoj korici su dizajnirana slova naše azbuke, kao doprinos izdavača i autora odbrani i očuvanju našeg pisma.

Urednik izdanja je Gordana Mihajlov. Grafički dizajn i pripremu za štampu uradila je Biljana Milovanović. U ime izdavača knjigu je potpisao Mihajlo Samardžić. Štampa je djelo štamparije Grafika Glavičice. Zbirka je štampana u tiražu od 500 primjeraka.

Zanimljivo je da je knjiga ugledala svjetlost dana na dan obilježavanja jubileja - 25 godina od izvođenja monodrame PLOČA. Monodramu PLOČA, po vlastitom tekstu, u ličnoj režiji i po sopstvenom scenariju, uz autorske muzičke i druge zvučne efekte, izveo je Miodrag Hrnjez Ljumo.

Inače, Ljumo je član Udruženja književnika Republike Srpske, kao i član Udruženja književnika Srbije.

Čestitamo autoru, izdavaču, kao i svim saradnicima koji su uzeli aktivno učešće u realizaciji objavljivanja knjige SRBOBRANI.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: