Narodna biblioteka: Promocija nove knjige dr Dragana Kovača | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Narodna biblioteka: Promocija nove knjige dr Dragana Kovača

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.07.2023.

Narodna biblioteka Trebinje u subotu, 29. jula organizuje promociju knjige „To ti kažem” dr Dragana Kovača, a u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

Riječ je o zbirci pripovijedaka, čiji je izdavač Narodna biblioteka Trebinje i koja je jubilarno 10. po redu djelo ovog višestruko nagrađivanog pisca.

U knjizi se nalazi ukupno 8 priča, od koji su 7 kratke priče, novele, dok ona pod nazivom „Rođeni milioner“ zauzima duplo više prostora od ostalih i govori o tome da čovjek, pogotovo ako je Hercegovac, ne mora da bude rođen u svili i kadifi da bi ostvario planetarni uspjeh, bilo u nauci, sportu, biznisu,...

Četiri priče autor je specijalno pisao prilikom promocije knjiga u kojima je bio promotor. Ostale su plod ličnog iskustva autora, priče o bijelim mantilima, gdje je radnja smještena unutar zdravstvenih ustanova ili su pak ljekari i medicinsko osoblje glavni likovi istih, ali je ovog puta bio u ulozi pacijenta.

Junaci svih priča su, i pored skromnog porijekla, snagom svog talenta, upornošću, voljom i željom uspjeli u životu.

Kad vjerujemo u sebe i svoje snove, ništa nas ne može spriječiti u ostvarivanju naših ciljeva je zajednička nit vodilja ukupno osam pripovijedaka, koje su bazirane na stvarnim akterima, uz literarnu nadgradnju.

Dr Kovač je član Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a najnovija je nagrada za bogat stvaralački opus - „Pavle Marković Adamov“, koju dodjeljuje Kulturni centar „Karlovačka umetnička radionica“.

Do sad je objavio romane „Dnevnik nesna“, „Pismo papi“, „Pogaženi testament“, „Ispovijest doktora Runda“, „Ubistvo trebinjskog fotografa“, „To sam ja“, zbirke pripovijedaka „Izložba kliničkih slika“, „Epitaf“, „Prepisane priče“, „ Kafa pod platanima (zbirka sabranih pripovijedaka), „To ti kažem“, te „Drame“.

Početak promocije je u 20 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: