U Narodnoj biblioteci Trebinje promovisana knjiga ''To ti kažem'' dr Dragana Kovača | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Narodnoj biblioteci Trebinje promovisana knjiga ''To ti kažem'' dr Dragana Kovača

Izvor: radio trebinje | Datum:30.07.2023.

U Narodnoj biblioteci Trebinje držana je  promocija knjige „To ti kažem” dr Dragana Kovača.

Riječ je o zbirci pripovijedaka, čiji je izdavač Narodna biblioteka Trebinje i koja je jubilarno 10. po redu djelo ovog višestruko nagrađivanog pisca.

Kovač kaže da se u knjizi nalazi ukupno 8 priča, od koji su 7 kratke priče, dok ona pod nazivom „Rođeni milioner“ zauzima duplo više prostora od ostalih.

"Radi se o novelama i većina njih je medicinske provijencije. Inače forsiram svoju priču sa pripovjetkama, koje imaju obrt, koji se možda desi u zadnjoj rečenici i mislim da to čitaoci lijepo prihvataju, a opet pojavljuje se uvijek neki doktor K, koji možda jesam ja ili nisam, pa onda i to stvara jednu vrstu zagonetnosti“, rekao je Kovač.

 

Milosava Supić Vuković, direktor Narodne biblioteke Trebinje je istakla da je ovo veče posebno i da im je čast što su dobili povjerenje da organizuju promociju knjige dr Kovača.

„Njegovo književno djelo plijeni pažnju ljubitelja pisane riječi, izaziva komentare, ali i otvara brojne diskusije. Posebno nam je zadovoljstvo je jer naša ustanova izdavač ove desete knjige, ali i jedanaeste koju je dr Kovač uporedo napisao“, navela je Supić Vuković.

Dr Kovač je član Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a najnovija je nagrada za bogat stvaralački opus - „Pavle Marković Adamov“, koju dodjeljuje Kulturni centar „Karlovačka umetnička radionica“.

Do sad je objavio romane „Dnevnik nesna“, „Pismo papi“, „Pogaženi testament“, „Ispovijest doktora Runda“, „Ubistvo trebinjskog fotografa“, „To sam ja“, zbirke pripovijedaka „Izložba kliničkih slika“, „Epitaf“, „Prepisane priče“, „Kafa pod platanima“ - zbirka sabranih pripovijedaka, „To ti kažem“, te „Drame“.

Promocija knjige dr Dragana Kovača organizovana je u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: