Otvoren peti „Music&More Summerfest“, tražilo se mjesto više! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvoren peti „Music&More Summerfest“, tražilo se mjesto više!

Autor: Novinar Herceg | Datum:03.08.2023.

Gala koncertom u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, večeras je u Trebinju počeo peti festival klasične muzike - „Music&More Summerfest“.

Ovaj festival iz godine u godinu okuplja priznate profesore, muzičare, kompozitore, diriginte te studente klasične muzike iz cijelog svijeta.

Tatjana Ranković, osnivač i direktor festivala je zahvalila svima koji su pružili podršku i došli na večerašnji koncert.

„Ove godine su došli umjetnici iz 21 zemlje svijeta, to je veliki uspjeh za sve nas. Ovaj festival ne bi postojao bez svih vas i vaše ljubavi prema muzici i hvala vam na tome. Pustićemo da muzika priča dalje“, rekla je Ranković.

Festival klasične muzike je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je istakao da ovaj festival predstavlja jedan od glavnih stubova „Trebinjskog kulturnog ljeta“.

„Ponosni smo što je ove godine pred nama peti 'Music&More Summerfest', internacionalni festival u kome učestvuju velika muzička imena, izvrsni pedagozi i talentovani studenti. Ove godine će biti osam koncertnih večeri u Trebinju. Pored toga, već sutra se organizuje koncert u Čačku, prvoj nacionalnoj prestonici kulture Srbije, a u ponedjeljak muzičari gostuju u Herceg Novom, kao rezultat razmijene kulturnih sadržaja naša dva bratska grada. Ovakve manifestacije obogaćuju kulturni život Trebinja, ali su i inspiracija za naše talente i kreativce“, naveo je Ćurić.

On je podsjetio da Trebinje ima i koncertni klavir „Steinway & Sons“, kojim ne mogu da se pohvale mnogo veći centri u regionu.

„Posebno bih zahvalio Eparhiji Zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, koji su nam tradicionalno ustupili prostor za ovu, ali i mnoge druge manifestacije, našim javnim ustanovama Muzičkoj školi, Ekologiji i bezbjednosti, Kulturnom centru i Muzeju Hercegovine, za ustupljene prostore, instrumente za vježbanje, brigu o klaviru i tehničku podršku festivala i naravno, jedno veliko hvala Tatjani Ranković, koja je odabrala Trebinje za ovaj veliki i važan događaj“, dodao je gradonačelnik Ćurić.

„Music&More Summerfest“, trajaće do 14. avgusta.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: