Trebinje predstavljeno u Čačku u okviru projekta Prestonica kulture Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje predstavljeno u Čačku u okviru projekta Prestonica kulture Srbije

Izvor: Radio Trebinje | Datum:05.08.2023.

 

Svečanost povodom predstavljanja Grada Trebinja kao jedinim Gradom-gostom u okviru najznačajnijeg projekta Prestonica kulture Srbije – Čačak 2023. pod sloganom „Čačanska rodna“, upriličena je sinoć otvaranjem multimedijalne izložbe Igora Bošnjaka „Budućnost se ponavlja više nego istorija“, ali i stručnim vođenjem organizovanim kroz izložbu Muzeja Hercegovine „Tragom jedne vizije“, umjetničkom zaostavštinom koju je sakupljao Jovan Dučić, veliki srpski pisac i diplomata.

Izložbu je svečano otvorila načelnica Odjeljenja za kulturu Grada Trebinja Slađana Skočajić, o važnosti ovakve vrste saradnje i o tome koliko je značajno da postoji povezanost umjetničke i kulturne scene Republike Srpske i Republike Srbije govorili su direktorica MSURS Sarita Vujković i direktor Umetničke galerija „Nadežda Petrović“ Branko Đalović. Prisutnima su se obratili umjetnik Igor Bošnjak i viši kustos MSURS Mladen Banjac.

Svečana ceremonija zvaničnog otvaranja ovog posebnog međuinstitucionalnog partnerstva realizovanog u okviru programske cjeline „Na raskršću“ tematskog segmenta projekta „Prestonica kulture Srbije – Čačak 2023.“  upriličen je u Disovom amfiteatru na Moravi gdje su se obratili gradonačelnici Grada Čačka Milun Todorović i Grada Trebinja Mirko Ćurić, nakon čega su posjetioci uživali u zvucima koncerta festivala klasične muzike „Music&More SummerFest“.

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: