Muzej Hercegovine: U četvrtak Svečana akademija ' Diptih o milosrđu' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Muzej Hercegovine: U četvrtak Svečana akademija ' Diptih o milosrđu'

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.08.2023.

Na platou Muzeja Hercegovine u četvrtak, 17. avgusta, biće organizovana Svečana akademija „Diptih o milosrđu“ povodom sjećanja na aktivnosti Kola srpskih sestara u Hercegovini devedesetih godina XX vijeka i 120 godina od osnivanja udruženja.

Jubilej udruženja plemenitih žena, koje su u najtežim vremenim pomagale onima kojima je pomoć bila neophodna, biće praćen bogatim programom.

Senka Durutović, predsjedavajuća Sabora Kola srpskih sestara i vladika Grigorije Durić, episkop diseldorfski i njemački govoriće o sjećanjima na aktivnosti Kola u Hercegovini, saradnju koju je Kolo imalo sa vladikom Atanasijem i Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom.

U programu će učestovati Ljiljana Blagojević, glumica i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, Milutin Jocić, operski pjevač Narodnog pozorišta u Beogradu, uz klavirsku pratnju Jelene Kovačević.

Program će biti praćen izložbom fotografija.

Pokrovitelj svečane akademije je Grad Trebinje.

Početak je u 20.30 časova.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: