Na prvom Hercegovačkom sijelu prikazana tradicija našeg kraja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Na prvom Hercegovačkom sijelu prikazana tradicija našeg kraja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.08.2023.

Na Trgu slobode u Trebinju sinoć je održano prvo „Hercegovačko sijelo 2023“ na kojem su nastupila kulturno-umjetnička društva, guslari i pjevačke grupe iz cijele Hercegovine.

Samo na programu Herceg televizije, večeras od 19.30 časova, možete pogledati "Hercegovačko sijelo 2023". 

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu Grada Trebinja je istakla da je večeras bila posebna noć za Trebinje i Hercegovinu.

"Odlučili smo da i nama i cijelom svijetu pokažemo i ko smo i šta smo, kakav nam je dobar korijen i kako je Hercegovina posebna. Ovo je samo djelić onoga što Hercegovina može da predstavi za sve ljubitelje etno melosa“, navela je Skočajić.

Trebinjska publika i turisti na Trgu slobode uživali su u tradicionalnoj hercegovačkoj pjesmi - gangi, guslarskim izvođenjima i folklornim nastupima.

Na sijelu su učestvovali najbolji izvođači tradicionalnog melosa: Udruženje guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće, Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat Svislajon“ iz Trebinja, Udruženje za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ iz Gacka, Ansambl nacionalnih igara „Jovan Dučić“ iz Trebinja, Kulturno-umjetničko društvo „Ljubinje“ i Muška pjevačka grupa „Ljubomirci“ iz Ljubomira.

 

 

Na Trgu slobode večeras su nastupili i recitatori Lazar Ambulija i Predrag Janičić, Udruženje građana „Simonida“ i „Sveti velikomučenik Dimitrije“ iz Nevesinja, guslar Žarko Ivanišević, Udruženje guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Luka Vukalović“ iz Trebinja i Guslarsko društvo „Vojvoda Nedeljko Vidaković“ iz Trebinja.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: