KC: U subotu multimedijalna izložba Koštane Banović | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

KC: U subotu multimedijalna izložba Koštane Banović

Izvor: radio Trebinje | Datum:05.10.2023.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, u subotu, 7. oktobra, biće otvorena prva samostalna izložba Koštane Banović u BiH pod nazivom “Među kućama i kosmosom”.

Riječ je o multimedijalnoj izložbi koju čine crteži olovkom i voskom, višekanalna video instalacija, dugometražni senzorni etnografsko – esejski film, te objekti koji sadrže priče i otvaraju druge svjetove.

Koštana Banović je rođena u Sarajevu, a već dugi niz godina živi i radi u Holandiji. Iako po vokaciji slikarka, ona se podjednako uspješno bavi performansom, videom i filmom.Filmovi Koštane Banović su nagrađivani na međunarodnim filmskim festivalima  poput IFFR u Roterhamu i Jihlavi. Izlagala je na mnogim međunarodnim izložbenim platformama i kulturnim rezidencijama. Osnivač je i umjetnički direktor međunarodne umjetničke rezidencije “Kamen” koju je prije pet godina pokrenula u selu Orah nadomak Trebinja.

Izložbu Koštane Banović “Među kućama i kosmosom” organizuje Kulturni centar Trebinje.

Otvaranje izložbe je u 20 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: