Održan koncert 'Akademskog ženskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održan koncert 'Akademskog ženskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu'

Izvor: radio Trebinje | Datum:06.10.2023.

U Muzeju Hercegovine večeras je održan koncert "Akademskog ženskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu", koji je osnovan decembra 2004. godine. Specifičnost ovog hora stvara jedinstvena kombinacija ženskih glasova, koje na poseban način, svojstven jednorodnim horovima, izvode djela pisana za ove sastave.

Dirigent hora Ivana Mirović 2012.godine preuzima dirigentsku palicu naglasila je da su sretni što mogu da nastupe pred trebinjskom publikom.

"Trenutno se nalazimo na Festivalu horova u Herceg Novom i ukazala nam se prilika da dođemo ovdje i izvedemo cjelovečernji koncert. Članovi našeg hora su studenti sa različitih fakulteta Univerziteta u Nišu. Naš program je raznolik od starih majstora, savremenih autora, tradiconalne, balkanske, srpske i duhovne u što se uvjerila publika u Muzeju" rekla je Mirovićeva.

 

Hor je osvojio mnogobrojne nagrade, a nastupao je u Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj, Francuskoj, Makedoniji, Sloveniji i Španiji.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: