Mostar: Počinje međunarodni "Šantićev festival djece pjesnika" | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Mostar: Počinje međunarodni "Šantićev festival djece pjesnika"

Izvor: Srna | Datum:01.02.2017.

Četvrti međunarodni "Šantićev festival djece pjesnika", povodom obilježavanja godišnjice smrti pjesnika Alekse Šantića, počeće danas u Mostaru, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta".

Rezultat slika za aleksa šantić

Generalni sekretar SPKD "Prosvjeta" Mostar Goran Kosanić kaže da dvodnevni Festival puno znači za cijeli grad i da će mladi ljudi svojom poezijom i druženjem oživjeti Mostar.

"Želimo da Festival postane prepoznatljiv kulturni događaj, ne samo u Mostaru, već i šire i da bude na punom većem nivou", rekao je Kosanić Srni.

Prema njegovim riječima, na Festivalu će učestvovati 21 mladi pjesnik, od toga šestoro iz Mostara, te 15 mladih pjesnika iz država bivše Jugoslavije. Stručni žiri je od 1.000 pristiglih radova odabrao 21 finalistu.

"Ponosni smo na to što pjesnici dolaze iz različitih krajeva, pa tako imamo pjesnike iz Makedonije, Hrvatske, Podgorice, Kotora, Živinica, Nevesinja i Mostara", naveo je Kosanić.

"Šantićev festival djece pjesnika" počinje danas školskim časom o životu Alekse Šantića, a toku dvodnevne manifestacije predviđen je veoma bogat program.

Završna ceremonija biće održana sutra u Centru za kulturu s početkom u 18.00 časova.

"Šantićev festival djece pjesnika" jedan je od najvažnijih dječijih festivala te vrste u regiji i važno mjesto susreta najmlađih talenata.

Brojni finalisti prethodnih godina objavili su knjige, dok festival služi kao podsticaj da još veći broj mladih počne da piše poeziju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: