Koncert KUD-a „Sava Vladislavić“- igre uz narodne običaje i tradiciju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Koncert KUD-a „Sava Vladislavić“- igre uz narodne običaje i tradiciju

Datum:28.04.2015.

Naslovna

Udruženje za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ juče je u Domu kulture u Gacku priredilo koncert, koji nas je još jednom podsjetio na naše narodne običaje i tradiciju.

U jednočasovnom programu u toj namjeri pomogli su im narodni guslari, ženska pjevačka grupa KUD-a „Sava Vladislavić“, mališani „Dječijeg vrtića“ bez kojih scena Doma kulture nikada ne bi bila ista, ali i specijalni gosti koncerta  KUD „Ilićka“ iz Brčkog.

U vremenu moderne tehnologije i omasovljenja društvenih mreža, teško se opredjeljujemo da dio svog slobodnog vremena izdvojimo za ono za šta su se naši preci čvrsto borili.

Publika u Gacku je i ovaj  put opravdala očekivanja i tako dokazala da su kultura, tradicija i narodni običaji još uvijek u biću našeg naroda.

Na kraju koncerta, domaćini KUD-a „Sava Vladislavić“ uručili su zahvalnicu predstavnicima KUD-a „Ilićka“ Brčko za, kako su istakli, nesebičnu pomoć u organizaciji i funkcionisanju društva.


Izvor: Opština Gacko


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: