Herojska epopeja ruskog naroda – u slici i na filmu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Herojska epopeja ruskog naroda – u slici i na filmu

Datum:29.04.2015.

rusi izlozba3 U Muzeju Hercegovine sinoć je otvorena izložba “Koraci ka pobjedi” i prikazan ruski igrani film “Brestska tvrđava”, koje su organizovali Ambasada Ruske Federacije u BiH i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva, a povodom 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Izložba je predstavila autentične fotografije iz Drugog svjetskog rata koje dokumentuju sve strahote ratnih razaranja i stradanje ruskog naroda pod njemačkom okupacijom, ali i trijumf sovjetske vojske nad mračnim silama Trećeg rajha.rusi izlozba

rusi izlozba5rusi izlozba2rusi izlozba4Otvarajući izložbu Petr Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BiH je istakao da su izložbom htjeli podsjetiti na tragediju Drugog svjetskog rata, sa porukom da se nikada ne ponove takva vremena.

“Ovo je naša zajednička pobjeda nad snagama zla i nepravednosti koji su htjeli da porobe naše zemlje. ‘Brestska tvrđava’ je simbol čvrstog ruskog duha koji nije moguće pobijediti, ali nije ostala samo upamćena kod ruskog naroda, već i kod bratskog srpskog naroda“, naveo je Ivancov, dodajući da su tokom slavne istorije ruski i srpski vojnici bili na istoj strani – strani pravde i istine, te da i u današnje vrijeme dva bratska naroda njeguju i produbljuju već uspostavljene dobre odnose.

Prikazani ruski igrani film “Brestska tvrđava” o herojskoj žrtvi branilaca Bresta, snimljen je po istorijskoj epopeji, 2010. godine u režiji Aleksandra Kota.

rusi izlozba6

Izvor: Radio Trebinje


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: