Otvorena izložba 'Proces' u Muzeju savremene umjetnosti RS | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba 'Proces' u Muzeju savremene umjetnosti RS

Izvor: radio Trebinje | Datum:09.02.2024.

U Myzeju savremene umjetnosti Republike Srpske sinoć je povodom Dana Muzeja otvorena izložba grafičkog dizajna „Proces“ koja je nastala kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta „ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana“ u okviru programa Kreativne Evrope.

Publika je imala priliku da vidi novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske kao i vizuelni identiteti ostalih institucija kulture koje su dio ovog projekta: Kulturnog centra Trebinje, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Umjetničke kolonije Danilovgrad, s tim da će poseban naglasak biti stavljen na institucije iz Republike Srpske zbog činjenice da je Kulturni centar Trebinje glavni nosilac ovog projekta. Izložba predstavlja četvorogodišnje trajanje projekta u okviru koga su odabrani timovi mladih dizajnera radili na različitim aspektima vizuelnog identiteta navedenih institucija, uz aktivnu podršku lokalnih i evropskih mentora. Ovim povodom Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske posebno će predstaviti svoj novi logotip inspirisan satom koji se nalazi iznad centralnog ulaza u Muzej.

Izložbu „Proces“  je otvorila ministrica prosvjete i kulture Željka Stojičić a prisutnima su se obratili direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković, šef Kancelarije Delegacije Evropske unije u Banjaluci Simone Gerini (Simone Guerrini) i direktorica MSURS dr Sarita Vujković, koji su ovom prilikom izrazili veliko zadovoljstvo što su mogli da budu dio ovog velikog i važnog projekta.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: