Promovisan 'Čudesni pečurak' – ilustrovana knjiga za djecu sa snažnom porukom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promovisan 'Čudesni pečurak' – ilustrovana knjiga za djecu sa snažnom porukom

Izvor: radio Trebinje | Datum:15.02.2024.

U Narodnoj biblioteci Trebinje sinoć je predstavljena knjiga za djecu „Čudesni pečurak“, autora Dubravke Vujinović.

„Čudesni pečurak“ je uvršten među 15 najboljih priča na regionalnom konkursu za najbolje bajke i basne, projekta „Obrazovanje kroz igru“, a ova bogato ilustrovana priča nosi snažne poruke koje ne ostavljaju ravnodušnim ni djecu ni odrasle.

„Inspiracija su mi uvijek djeca, a konkretno za ovu knjigu inspirisala me kćerka sa poteškoćama u razvoju. Knjiga se odnosi na tu vrstu posebnosti, da nismo svi isti ali to ne znači da je neko loš, već jednostavno drugačiji. Pečurak je neko ko je djelovao da je drugačiji, a na kraju je napravio veliko čudo koje je stvorilo nove živote. Poruka knjige je da trebamo činiti dobra djela i pomagati jedni drugima“, rekla je autor knjige Dubravka Vujinović.

Ilustracije je radila Ana Vejin Bejat, koja je, kako kaže, bila inspirisana dječijim crtežom.

„Čim sam pročitala priču, već sam u glavi 'vidjela' kako će izgledati likovi. Nisam htjela da ilustracije budu digitalne, već sam sve radila ručno i onda bih te dijelove skenirala i spajala. Na kraju sam dobila jednu lijepu likovnu formu, koja će, nadam se, biti prijatna i dječijem i odraslom oku“, kaže Vejin Bejat.

Pored autora knjige Dubravke Vujinović i ilustratora Ane Vejin Bejat, na promociji su učestvovali moderatori Jefimija Ot i Darko Kurtović.

Izdavač „Čudesnog pečurka“ je Narodna biblioteka Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: