Najava: Predavanje 'Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Predavanje 'Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve'

Izvor: radio Trebinje | Datum:23.02.2024.

U Muzeju Hercegovine Trebinje sutra će biti održano slikovno predavanje bibliste Srđana Ratkovića, profesionalnog biblijskog vodiča Ministarstva turizma Izraela, pod nazivom ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve".

Osnovna tema biće prikazivanje i upoznavanje svetih mjesta Sinaja, Izraela i Palestine. Ujedno, predavač će pokazati i duhovno iskustvo blagodati Svete Zemlje, kroz biblijsku i svetootačku povjest sa tačkama od značaja za nas poznatim iz dosadašnjih istraživanja: hodočašćem Arhiepiskopa Srpskog G. Save u XIII vijeku, stvaranjem srpske monaške zajednice okupljene oko ktitorskog manastira Svetog Arhangela Mihaila u Jerusalimu u periodu XIV-XVII vijeka, padanjem srpske duhovne misije u zaborav, obnove interesovanja pod Obrenovićima i Karađorđevićima u XIX-XX vijeku, ponovnu opskurnost u periodu postojanja države SFRJ, kao i duhovnu obnovu kroz poklonička putovanja savremenog doba.

Početak predavanja je u 19:30 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: