Narodna biblioteka: Nenad Milkić predstavio svoja djela | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Narodna biblioteka: Nenad Milkić predstavio svoja djela

Izvor: radio Trebinje | Datum:08.03.2024.

U trebinjskoj Narodnoj biblioteci sinoć je održano književno veče Nenada Milkića, jednog od najčitanijih pisaca današnjice koji je predstavio svoja djela, sa naglaskom na roman "Kosti" posvećen Srbima stradalim u Sarajevu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Milkić je istakao da je roman "Kosti", u kome se osvrnuo na ratna dešavanja u Sarajevu, pisan za Srbe iz Srbije koji ne znaju dešavanja u BiH.

"Borim se protiv zaborava i riječ je o tome da se zauvijek prekine ta priča da je bila opsada grada", rekao je Milkić.

On kaže da je prepoznatljiv po tome što piše rodoljubivu književnost, osvrće se na savremene događaje iz najbliže istorije, piše o stradanju srpskog naroda, te ističe da ljudi vole to da čitaju, jer dobijaju nešto što je opipljivo, o čemu nemaju mnogo prilike da čitaju u medijima i u književnosti.

Direktor Narodne biblioteke u Trebinju Milosava Supić Vuković rekla je novinarima da je Milkić pisac čija su djela veoma tražena u trebinjskoj Biblioteci, te da je ovo prilika da korisnici u direktnom kontaktu saznaju ono što ih interesuje.

"Mislim da bi mlađe generacije trebalo da pročitaju ove knjige, da se upoznaju sa tim vremenom i junacima tog vremena i sačuvaju uspomenu na njih. Milkić piše o osjetljivim temama, koje se tiču rata, Krajine, bivših prostora Jugoslavije, NATO bombardovanja i sve to čuva od zaborava", rekla je Vukovićeva.

Milkić je pravnik, pjesnik i književnik, član je Udruženja književnika Republike Srpske i Srbije. Do sada je objavio sedam romana i dvije zbirke poezije.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: