Formiran Savjetodavni odbor Srpskog udruženja „Ćirilica Trebinje“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Formiran Savjetodavni odbor Srpskog udruženja „Ćirilica Trebinje“

Datum:29.04.2015.

Sinoć je u prostorijama Eparhijskog Doma u Trebinju formiran Savjetodavni odbor Srpskog udruženja „Ćirilica Trebinje".photo 1

U osnivanju odbora, kao savjetodavnog tijela, učestvovali su predstavnici većine gradskih institucija koje se bave kulturom i obrazovanjem. Po riječima predsjednice udruženja „Ćirilica“, Vesne Andrić, ovo je samo početak, jer će se u Savjetodavnom odboru naći i svi ostali koji nisu bili prisutni, a zainteresovani su za promociju ćirilice kao stuba našeg identiteta i kulture.

photo 2
- Posebno se zahvaljujemo Goranu Komaru, koji je došao iz Herceg Novog, i koji daje veliki doprinos razvoju našeg Udruženja. razmenili smo dosta dobrih planova i ideja. Nastavljamo  da radimo na promociji srpskog pisma, a nadamo se i boljoj saradnji između institucija kulture i samog udruženja „Ćirilica“. rekla je Vesna Andrić za Slobodnu Hercegovinu.
- Plan je da na osnovu smjernica Savjetodavnog odbora razradimo strategiju djelovanja Udruženja i potom zajedničkim naporima konkretno djelujemo i vratimo ćiriličko pismo na mjesto koje mu zaista i pripada , zaključila je predsednica Srpskog udruženja „Ćirilica Trebinje“.


Izvor: Slobodna Hercegovina

Foto: Pavle Ratković


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: