Najava dječijeg književnog konkursa 'Stazama Svetog Vasilija' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava dječijeg književnog konkursa 'Stazama Svetog Vasilija'

Izvor: radio Trebinje | Datum:30.03.2024.

Sa blagoslovom Vladike Dimitrija, Eparhija Zahumsko-Hercegovačka i Primorska i gradska uprava Grada Trebinja, najavljuju otvaranje dječijeg književnog konkursa, u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana Svetog Vasilija u Trebinju, od 9. do 12.maja 2024. godine.

Otvoreni književni konkurs će doprinijeti očuvanju predanja i vrijednosti hrišćanskog bogoljublja i čovjekoljublja Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog u našem narodu, ali i nastavku tradicije njegovanja lijepe riječi i umjetničkog izraza u kazanoj i pisanoj riječi na našim prostorima.

Ove godine, dječiji književni konkurs otvoren je za djecu starijeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Književni konkurs na temu „Stazama Svetog Vasilija“, obuhvataće radove napisane u formi književnog sastava ili pjesme. Konkurs će biti otvoren od 1. aprila, zaključno sa 1. majem 2024. godine.

Planirano je da škole budu uključene u koordinativnu podršku konkursu, kroz pružanje informacija učenicima o dostupnom štivu koje se može koristiti za pisanje radova i inicijalni odabir književnih radova koji će biti poslani na konkurs.  Konkursne radove i podatke slati na sljedeću imejl adresu: [email protected].

Konkursne radove bi trebalo poslati u vord dokumentu, uz obavezno navedene sljedeće podatke:

– ime i prezime učenika,

– razred i odjeljenje,

– škola,

– predmetni nastavnik srpskog jezika i književnosti,

– ime, prezime i kontakt telefon roditelja ili staratelja.

Radovi sa potpunim podacima za prijavu mogu biti prihvaćeni na konkurs.

Konkursni žiri će imenovati dobitnike prve, druge i treće nagrade u dvije konkursne kategorije, starije osnovnoškolske i srednjoškolske kategorije. Za sva tri pobjednička mjesta u obe kategorije predviđene su novčane nagrade. Svi učesnici konkursa dobiće diplome.

Rezultati konkursa biće objavljeni 11. maja 2024. godine putem javnih glasila Eparhije ZHiP i Grada Trebinja. Svečano imenovanje pobednika i uručenje nagrada planirano je 12. maja, poslije Svete Arhijerejske Liturgije u hramu Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog, u Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija.

Sa radošću pozivamo zainteresovane učenike i profesore da svojim učešćem u konkursu uveličaju praznične dane Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog u Trebinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: