Otvorena izložba fotografija 'Trebinje u mom srcu' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba fotografija 'Trebinje u mom srcu'

Izvor: radio Trebinje | Datum:09.04.2024.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje, večeras je otvorena izložba fotografija Statula Karabaševa, poznatog bugarskog novinara, pod nazivom „Trebinje u mom srcu“.

Karabašev je trebinjskoj publici predstavio 50 fotografija, koje su kako ističe „zarobile njegovo oko i dušu“.

„Prije puno godina smo moja supruga i ja bili prvi put u Trebinju, oduševili smo se svim ljepotama ovog grada i rekli smo da ćemo jednog dana živjeti ovdje i evo tu smo već četiri godine. Puno stvari u ovom gradu me impresionira, ali na prvom mjestu su Trebišnjica, Crkvina i Arslanagića most. Imam oko 3.000 fotografija Trebinja, pa mi je veliki izazov bio da izaberem samo njih 50, ali u tome mi je puno pomogao fotograf Jovan Vidaković. Ovo je moja prva samostalna izložba na prostoru BiH“, rekao je Karabašev.

Predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak kaže da je Statul Karabašev svoju veliku ljubav prema Trebinju i Trebinjcima pretočio u fotografije.

„Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da prisustvujem izložbi fotografija Statula Karabaševa, uglednog novinara sa zavidnom međunarodnom reputacijom. On i njegova supruga, koja je bila ambasador Republike Bugarske u BiH, mogli su za život da izaberu bilo koju destinaciju na svijetu, ali oni su zavoljeli ovaj grad i ove ljude. Ta velika ljubav pretočena je u fotografije, koje su večeras prikazane trebinjskoj publici. Statul će sigurno biti jedan od najboljih promotora Trebinja i Hercegovine širom svih kontinenata“, dodao je Banjak.

Izložbu fotografija Statula Karabaševa organizovao je Grad Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: