Muzičkoj školi „Sv. Roman Melod“ doniran novi instrument | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Muzičkoj školi „Sv. Roman Melod“ doniran novi instrument

Izvor: Herceg rtv | Datum:13.04.2024.

 

Načelnik Opštine Gacko, Ognjen Milinković i Načelnik Stručne službe Saša Topalović, donirali su Muzičkoj školi „Sv. Roman Melod“Nevesinje-PO Gacko novi instrument - violinu GEWA set sa koferom i gudalom i repromaterijal za obnovu postojećih rashodovanih violina. Zahvaljujući ovom postupku naše Opštine, svi mladi polaznici moći će da uče na novom instrumentu i stiču osnovno muzičko obrazovanje. Ovom prilikom iskazujemo zahvalnost Opštini, što je imala sluha i pomogla školi kojoj je nabavka instrumenata od vitalnog značaja kako za njen sam opstanak, tako i za obrazovanje mladih , muzički talentovanih ljudi na teritoriji Gacka.

Društvena odgovornost i podrška same loklane zajednice od nemerljivog su značaja za razvoj kulturne ustanove kao što je Muzička škola „ Sv. Roman Melod“ Nevesinje - PO Gacko. Nadamo se da je Opština dala primer i drugim preduzećima, i privrednim subjektima da se aktivno uključe i pomognu nam da obnovimo zaista dotrajale instrumente u školi.

 

 

Kultura je uvek zbližavala pojedince sa cijelim društvom, ali i afirmisala vrijednost u okviru jednog naroda – rekao je direktor Muzičke škole Bojo Milošević.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: