Održano humanitarno veče Udruženja oboljelih od malignih bolesti istočne Hercegovine „Vjera, luča, nada“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Održano humanitarno veče Udruženja oboljelih od malignih bolesti istočne Hercegovine „Vjera, luča, nada“

Izvor: radio trebinje | Foto: kulturni centar trebinje | Datum:30.04.2024.

 

U organizaciji Udruženja oboljelih od malignih bolesti istočne Hercegovine „Vjera, luča, nada“, večeras je u Kulturnom centru Trebinje održano humanitarno veče, a sav prihod namijenjen je za pomoć radu ovog udruženja i onkološkim pacijentima.

Predsjednik Udruženja Nada Đurić je rekla da su za godinu dana, koliko postoji ovo Udruženje, prikupili preko 80.000 maraka.  

„Udruženje je osnovano u maju prošle godine i trenutno broji oko 250 članova, od kojih je jedan dio oboljelih pacijenata, a drugi dio su prijatelji našeg udruženja koji su tu da nam pomognu. Zadovoljni smo onim što smo postigli za ovih godinu dana, a uz pomoć donatora nedavno je renovirano Onkološko odjeljenje Bolnice Trebinje. Novac koji prikupimo ide za naše udruženje i onkološke pacijente – za kupovinu lijekova, a po preporuci onkološkog konzilijuma. Od januara do oktobra prošle godine, na području istočne Hercegovine je 240 novooboljelih od najtežih bolesti, među kojima je sve više mladih ljudi. Mislim da je ovo brojka koja zabrinjava i trebalo bi raditi na prevenciji bolesti“, navela je Đurić.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: