Svečani koncert - kruna obilježavanja jubilarnih 70 godina Muzičke škole (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Svečani koncert - kruna obilježavanja jubilarnih 70 godina Muzičke škole (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.05.2024.

Foto: Radio Trebinje 

 

U okviru Međunarodnog festivala muzike „U susret jubileju“, kojim Muzička škola Trebinje obilježava 70 godina rada i postojanja, večeras je u Kulturnom centru održan svečani koncert.

 

„Večeras su sa nama naši prijatelji i kolege, sa kojima smo radili brojne projekte koji su se odnosili na rad sa učenicima i na koncertnu djelatnost. Program je pripremljen sa nekadašnjim učenicima, koji su sada na raznim stranama svijeta i došli su večeras da sviraju i da pruže podršku. Pripremili su raznovrstan program, od modernih kompozitora, klasike, romantičara, dok je na kraju nastupio naš srednjoškolski hor uz podršku nekadašnjih učenika i orkestar sastavljen od profesora i učenika što ranije nismo imali priliku da čujemo“, rekla je direktor Muzičke škole Dušanka Babić.

 

Ona je dodala da su večeras uručena priznanja i zahvalnice svima koji su na neki način pomogli rad Muzičke škole i stvarali bolje uslove za učenike i profesore.

 

„Uspjeh škole i uspjeh učenika ne bi postojao bez profesora, a priznanja smo uručili najboljim među najboljima, profesorici Violeti Popadić, koja je najviše nagrađivana profesorica u našoj školi i ima preko 70 osvojenih nagrada, zatim profesorici Aleksandri Rajković koja je veoma posvećena u svim aktivnostima škole i uvijek tu za sve svoje kolege i za učenike, profesoru Milisavu Sukonjici koji već deset godina vodi hor srednje škole sa kojim ima izuzetne rezultate i uvijek su u vrhu horske muzike i Sari Vujošević Jovanović, prodekanu za međunarodnu saradnju fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore za izuzetan umjetnički doprinos Međunarodnom festivalu muzike“, navela je Babić.

 

 

Priznanje za najnagrađivanijeg profesora dobila je Violeta Popadić, profesor harmonike, koja već 15 godina radi u trebinjskoj Muzičkoj školi.

 

„Velika mi je čast što sam među ovako kvalitetnim kadrom dobila ovo priznanje. Zahvalila bih direktorici na prijedlogu i cijelom kolektivu što je podržao ovu ideju. Ovo je predivan posao, mogućnost stvaranja muzike sa djecom i te magije je nešto što je neprocjenjivo. Uspjeh i sreća djece je nešto što nas uvijek motiviše da budemo još bolji“, rekla je Popadić.

 

Zahvaljujući donacijama Grada Trebinja i donacijama Elektroprivrede Republike Srpske i Hidroelektranama na Trebišnjici, Muzička škola Trebinje se svrstava u najuspješnije i najopremljenije muzičke škole u zemlji. Zahvalnice su uručene Luki Petroviću, generalnom direktoru ERS-a, Gordanu Mišeljiću, direktoru HET-a, Mirku Ćuriću, gradonačelniku Trebinja, Ivani Grujić, direktorici Muzeja Hercegovine i Miljanu Vukoviću, direktoru Kulturnog centra.

 

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković čestitao je izuzetan jubijel i dodao da je Muzička škola temelj razvoja kulture ne samo u Trebinju, već u regionu.

 

„Sve uspjehe koji su postigli direktorica, profesori i učenici veoma su važni za Trebinje i privlače veliki broj mladih ljudi da se bave muzikom. Grad Trebinje u saradnji sa akterima na lokalnom, republičkom i regionalnom nivou, unaprijedio je infrastrukturu kako bi se i kultura u Trebinju, ali i infrastruktura kojom raspolaže Muzička škola što više razvijala. Pomenućemo i nabavku klavira 'Stenvej end sans', koji je prvi klavir ovakve vrste nabavljen u regionu u posljednjih 50 godina. Sigurno da je Trebinje broj jedan u Republici Srpskoj i BiH što se tiče klasične muzike“, rekao je Bošković.

 

Za uspješnu dugogodišnju saradnju, zahvalnice su uručene i Umjetničkoj školi „Vlado Milošević“ iz Banjaluke, Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ iz Nikšića, Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu i Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore.

 

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: