Omaž prijatelju iz Ljubinja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Omaž prijatelju iz Ljubinja

Datum:01.05.2015.
U Gradskoj galeriju u Nevesinju sinoć je održano poetsko veče u znak sjećanja na ljubinjskog pjesnika i pozorišnog umjetnika Sergeja Ćuka. Prijatelji i poštovaoci poezije i umjetničkog rada rano preminulog Ljubinjca koji je ostavio pečat u čitavoj Hercegovini, priredili su  nekoliko  karakterističnih sekvenci  vezanih za Ćukovo kulturno stvaralaštvo.

O Ćukovoj poeziji govorio je mr Gedeon Stajić, naglasivši da je ona pobuna protiv rata i ljudi koji su se stavili u službu bezumlja i smrti. 

-  Sergej je pjevao i o svom kamenitom zavičaju i Hercegovcima obdarenim nesavladivom energijom i brojnim sposobnostima – rekao je Stajić.

Uz zvuke akustične gitare stihove ljubinjskog pjesnika govorili su Danica Đurasović, Anželika Kučinar i Branislav Margetić. Nevesinjski pjesnik Jovan Bratić odrecitovao  je svoju pjesmu posvećenu prijatelju iz Ljubinja.

Sergejov otac, Ratomir Ćuk zahvalio se kulturnim i javnim radnicima u Nevesinju što su organizovali sjećanja, naglašavajući da je to potvrda da su Sergejov lik i djelo poštovani i van rodnog Ljubinja.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: