U Trebinju održan 11. Sabor folklora | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Trebinju održan 11. Sabor folklora

Datum:04.05.2015.

U organizaciji KUD-a “Hercegovina” iz Petrovog polja u subotu veče održan je 11. Sabor folklora. Svoju tradiciju predstavilo je 12 kulturno-umjetničkih društava .

Svi koji su u subotu veče došli u Kulturni centar Trebinje imali su šta vidjeti . Pred trebinjskom publikom ređala su se kulturno umjetnička društva : “Hercegovina“ iz Petrovog polja, “Zora Hercegovine“ iz Bileće, “Jovan Dučić“ i “Alat-Svislajon“ iz Trebinja, “Kosovski božur“ I “Abrašević“ iz Srbije , te folklorne grupe iz Bugarske, Grčke i Turske. Na kraju, svi su bili zadovoljni, i organizator, i publika i učesnici. Koliko je sjutra, počinju pripreme za sledeći sabor, a u KUD-u “Hercegovina” kažu da će se potruditi da šarenilom igre i pjesme nadmaše ovogodišnji.

Miroslav Kržić

“Ovakvi događaji su važni i za grad Trebinje i za naše društvo. Trebinje dobija priliku da se promoviše kao turistička destinacija a mi upoznajemo tradiciju i igre drugih krajeva” , kaže Miroslav Kržić, predsjednik KUD-a “ Hercegovina “ .

Igra pjema i lijepo druženje asocijacije su na ovakve događaje. Upoznaju se nove kulture, tradicije i ljudi. KUD “Kosovski božur” već 10 godina dolazi u Trebinje. Kažu da se u gradu na Trebišnjici osjećaju kao svoj na svome, te da je KUD-u “Hercegovina" uvijek rado viđen gost u Kosovskoj Mitrovici.

Sabor je otvorio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, poručivši da tradicija zbližava ljude i zato grad Trebinje želi da ugosti što više gostiju, bez obzira na vjeru i naciju.


Marija Manojlović, Herceg RTV


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: