Najava: Predstava "Sjenka duše" u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Predstava "Sjenka duše" u Trebinju

Izvor: Herceg TV | Datum:31.05.2017.

Primjenjena predstava "Sjenka duše" govori o načinima na koje društvo tretira žene i muškarce - žrtve ratnog silovanja u Bosni i Hercegovini. Predstava će biti izvedena pred trebinjskom publikom u subotu, 03. juna u JU "Dom mladih" Trebinje. Početak predstave je u 18 časova.

Sjenka duše

Tekst i režija: Dragana Miljković

Igraju: Tijana Petrić, Dragana Miljković, Maja Jovanović, Brankica Sičanović, Ranka Majstorović Erbez i Gordana Džombić.

Predstava "Sjenka duše" nastala je kao rezultat edukacije za primjenjeni teatar organizovane u novembru i decembru 2016. godine pod pokroviteljstvom UNFPA.

Predstava koristi elemente fizičkog, ekspresivnog i dramskog pozorišta i cilj joj je senzibilizacija šire javnosti za žrtve silovanja u ratu.

Ovo je predstava satkana od istinitih događaja. "Sjenka duše" govori o traumi ratnog silovanja i hrabrim heroinama ovog vremena koje se i danas bore sa sjenkama prošlosti.

I na kraju, predstava govori i o ljubavi koja je bila i ostala jedini istinski vodič.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: