Гацко: Отворена изложба „Свјетлост и светост“ | Херцег Телевизија Требиње

Магазин - Култура

Гацко: Отворена изложба „Свјетлост и светост“

Извор: gacko-rs.info | Фото: gacko-rs.info | Датум:06.06.2017.

Изложба икона и слика под називом „Свјетлост и светост“, академског сликара Драга Вучићa, отворена је у суботу, 3. јуна, у Дому културе у Гацку.

Као пригодан увод у свечаности поводом Славе Црквене Општине и Општине Гацко-Тројчиндана, изложбу је отворио свештеник Прве гатачке парохије, Вељко Ковач.

Увод и рецензију овој изложби написала је историчар умјетности, Весељка Салатић.

„Сликар Драго Вучић упућивао се у тајне иконописачког сликања према традиционалним, најбољим стиловима православног средњевјековног иконописа да, уз поштовање канона, наставе дух насљеђа иконописа. Драгови пејзажи Херцеговине одишу ведрим расположењем, са пуно свјетлосног бљештавила“, наводи у својој рецензији Салатић.

Она, такође, наводи да његова сликарска будућност треба само да истраје на оним принципима који су тако снажно разбудили стваралачки дух и немир.

У угодној атмосфери и празничном расположењу уживао је велики број посјетилаца, а за све љубитеље умјетности, изложба ће бити отворена до краја јуна.


Категорија: Култура

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: