Vladika Grigorije: Doći ću da blagoslovim Hercegovačku akademiju! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Vladika Grigorije: Doći ću da blagoslovim Hercegovačku akademiju!

Datum:14.05.2015.

Tražiće se karta više Vladika Grigorije je potvrdio da će doći i dati svoj blagoslov za najveći skup Hercegovaca u Srbiji u ovome veku. Pored svog prisustva potvrdio je i dolazak slavnog srpskog reditelja Emira Kusturice

tb 20

Nakon završetka zvaničnog dela programa u prostorijama u kojima je sada smešteno Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić” u Beogradu, vladika Grigorije se zadržao u neformalnom razgovoru sa predstavnicima hercegovačkih udruženja u Beogradu.

Potvrdio je svoj dolazak na Hercegovačku akademiju  koja će se održati 8. juna na Kolarcu, a na kojoj će se i on obratiti okupljenima i dati svoj blagoslov.

Svetozar Crnogorac, potpredsednik Koordinacionog odbora svih hercegovačkih udruženja u Srbiji prethodnih dana kontaktirao je i proslavljenog srpskog reditelja Emira Kusturicu sa željom da i on bude gost Hercegovačke akademije. Episkop Grigorije je otklonio svaku dilemu i potvrdio da će i Kusturica biti te večeri na „Kolarcu”.

Takođe je izneo i neke planove za veliki događaj koji se sprema 8. avgusta u Prebilovcima, kada će biti osveštan Hram Vaskresenja u Prebilovcima.

– Prebilovci doživljavaju istinsko vaskrsenje. Potrudićemo se da pored Patrijarha srpskog Irineja za ovu priliku u Prebilovce dovedemo i Patrijarha jerusalimskog. To će biti veliki događaj na kome očekujemo dolazak više hiljada ljudi. Svako udruženje će imati predstavnika koji će biti uključen u organizaciju ovog skupa. Moramo se pobrinuti da sve protekne u najboljem redu.

I ovu priliku koristimo da pozovemo sve zainteresovane da već danas mogu da kupe ulaznice za Hercegovačku akademiju na blagajni zadužbine Ilije M. Kolarca u Beogradu. Cene su, zavisno od mesta, 500, 700 i 1.000 dinara. Sudeći po dosadašnjem interesovanju sala će biti premala za sv apelujemo da ne čekate poslednji trenutak, kapacitet je samo 870 mesta. Sav prihod sa Akademije biće priložen završetku gradnje hrama Hristovog Vaskrsenja u Prebilovcima.

Tekst: Trifko Ćorović
Foto: Slobodna Hercegovina



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: