Otvorena „Proljećna izložba“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena „Proljećna izložba“

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.07.2017.

U Muzeju Hercegovine sinoć je otvorena „Proljećna izložba“ Udruženja likovnih umjetnika Srbije, koja se u kontinuitetu već 70 godina održava u paviljonu Cvijeta Zuzorić u Beogradu.

„Proljećna izložba“ je jedna od najznačajnih tradicionalnih likovnih manifestacija koje ULUS u višedecenijskom kontinuitetu organizuje od svog pravnog osnivanja 1947. godine, pri čemu Udruženje, tada jugoslovenskog karaktera, postoji još od davne 1919. godine.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi  Zoran Milošević izrazio je zadovoljstvo što je ova izložba stigla u Trebinje i  što je priređena u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta.

„Zadovoljstvo nam je što smo ovu izložbu uvrstili u kalendar ove manifestacije i na taj način obogatili kulturnu ponudu grada i pružili nove izazove publici“, rekao je Milošević.

Ove godine, od 147 prispjelih radova, odabrano je njih  127 rado, a u Trebinju je predstavljeno 40-ak.

„Osim likovnog stvaralaštva imamo i vajarska djela, tako da je koncept izložbe da se predstavi savremeno umjetničko stvaralaštvo“, rekla je Ivana Grujić, direktor Muzeja Hercegovine.

Na izložbi su predstavljena i djela koja nose pečat prestižnih umjetničkih nagrada i priznanja – Zlatna paleta, Zlatna igla, Zlatno dlijeto, koja su dodijeljena ove godine.

Izložba u Muzeju Hercegovine trajaće do 24. jula.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: