Svečani prijem za predstavnike folklornih grupa u Gradskoj upravi Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Svečani prijem za predstavnike folklornih grupa u Gradskoj upravi Trebinje

Datum:15.05.2015.

Povodom održavanja Druge međunarodne smotre veterana folklora u Trebinju, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević upriličio je danas prijem za predstavnike i članove kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Crne Gore i BiH, koji će se večeras i sutra predstaviti u okviru manifestacije pod nazivom „Veče folklora pored Trebišnjice“.

Svečani prijem za predstavnike folklornih grupa u Gradskoj upravi TrebinjeGradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je danas da Grad Trebinje podržava očuvanje kulturnog naslijeđa i tradicije: „Želimo da svoju tradiciju i tradiciju svih naroda i svih krajeva predstavimo našim građanima. Nadam se da će gostovanje kulturno-umjetničkih društava doprinijeti bogatstvu kulturne ponude Grada Trebinja. Ovo će značiti i povezivanje sa gradovima iz kojih dolaze kulturno-umjetnička društva, što ima poseban značaj. Želim svim gostima ugodan boravak u našem gradu i nadam se da ćemo se gledati i narednih godina“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Goran Veljković, umjetnički direktor KUD “Mladost” sa Kosova, rekao je da ansambl “Mladsot” po drugi put gostuje u Trebinju. On se zahvalio se na ponovljenom gostoprimstvu u našem gradu.

Bobo Vranješ, predsjednik KUD “Dukati” – Čačak, rekao je da smotra folklornih grupa u Trebinju već sada poprima obrise jednog značajnog festivala: “Za ovaj grad ova smotra je zaista veliki uspjeh u ovim vremenima. Vidjeće se igre iz više oblasti, iz Hercegovine, Crne Gore, Šumadije, Makedonije“.

Danas u 17 časova građani će imati priliku da uživaju u defileu kulturno-umjetničkih društava ulicama Trebinja, a zvanični dio takmičenja folklornih grupa će biti održan u bašti hotela „Platani“ u 19 časova.

Ukoliko vremenske prilike ne budu dozvolile održavanje smotre na otvorenom, događaj će biti izmješten u Sportsku dvoranu „Miloš Mrdić“ u Trebinju.


Izvor: Grad Trebinje


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: