Igra ujedinila bivšu Jugoslaviju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Igra ujedinila bivšu Jugoslaviju

Datum:16.05.2015.

U Trebinju je sinoć održana smotra folklora na kojoj je nastupilo više stotina učesnika i igrom i pjesmom predstavilo običaje kraja odakle dolaze.

Igra ujedinila bivšu JugoslavijuIgra i pjesma, koju su u bašti hotela "Platani" izveli veterani folklora, brojni izvođački ansambli, pjevačke grupe i solisti, okupili su više stotina građana koji su sve pratili ovacijama i burnim aplauzima.

Nebojša Ratković, predsjednik Ansambla "Jovan Dučić" Trebinje, koji je organizator smotre, rekao je da je ovo međunarodna manifestacija na kojoj učestvuju 24 ansambla iz bivše Jugoslavije.

On je istakao da je prvo veče rezervisao za druženje i predstavljanje publici, dok će drugo veče biti takmičarskog karaktera, napominjući da će najboljima biti dodijeljena zlatna, srebrna i bronzana statua "Jovan Dučić".

"Cilj ovakvih okupljanja je očuvanje tradicije naših naroda, druženje, učvršćivanje prijateljstva među ansamblima", rekao je Ratković koji je i koreograf.

On je istakao da Ansambl nacionalnih igara "Jovan Dučić" nastoji da ovakvim skupovima građanima Trebinja priredi večeri koje će pamtiti i na kojima će se veseliti.

Ratković je podsjetio da je ovaj ansambl formiran prije 13 mjeseci, da broji 130 članova i do sada je na više nastupa imao veoma zapažene rezultate.

Koncertu je prethodio defile ulicama grada, nakon čega su učesnici svih drštava zajedno odigrali kolo na Trgu slobode.


Izvor: SRNA


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: