Gradski orkestar iz Stoca sedmi put pred trebinjskom publikom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Gradski orkestar iz Stoca sedmi put pred trebinjskom publikom

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:11.07.2017.

U ljetnoj bašti hotela „Platani“ sinoć je priređen već tradicionalni godišnji koncert limene muzike Gradskog orkestra iz Stoca.

Stolački muzičari sedmi put gostuju u Trebinju predstavljajući svoj prepoznatljivi repertoar popularnih kompozicija pop, rok i narodne muzike aranžiranih za bleh-orkestar.

Džemal Tucaković, član upravnog odbora i basista u sastavu, ističe da je Gradski orkestar najstarija stolačka institucija, osnovana još 1931. godine, da broji tridesetak članova i nastupa širom zemlje i kontinenta, te da organizuje i malu školu muzike – odakle i podmlađuju sastav novostasalim muzičarima.

Nemamo muzičku školu, sve što se muzički obrazuje – obrazuje se kroz orkestar. Trebinje ima muzičku školu, a nikako da napravite orkestar. Mi smo voljni pomoći, ali nikako da ta priča ponovo otpočne – jer je Trebinje nekada imalo orkestar“, podsjeća Tucaković.

Mlađi kolega iz sastava Amar Turković ističe da je Gradski orkestar uspio da spoji brojne teško spojive različitosti – sve starosne dobi, vjere i nacije, zbog čega je i rijetko pozitivna priča u Stocu, koji se „u medijima predstavlja kao grad – slučaj“.

Dolasku pod trebinjske platane uvijek se raduje.

„Najljepše mi je kad dođemo u Trebinje, ovdje nas tako prihvate da se osjećamo kao kod svoje kuće“, kaže Turković.

Gostovanje Gradskog orkestra iz Stoca i ove godine priredila je Turistička organizacija grada Trebinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: